Termeni si Conditii

TERMENI SI CONDITII SITE www.fabricadearta.ro

In paginile de mai jos veti gasi toate informatiile necesare pentru a cumpara de pe site-ul www.fabricadearta.ro, respectiv pentru a incheia o colaborare cu noi. Acest site este intretinut si administrat de S.C. CREATIVE ART & DESIGN STUDIO SRL, cu sediul in sat Tiganesti, com. Tiganesti, jud. Teleorman, persoana juridica romana, inregistrata in Registrul Comertului J34/272/22.06.2015, CUI 34678564, cont nr. RO08INGB0000999905094528, deschis la ING Bank, telefon/fax: 0765464215, e-mail: office@fabricadearta.ro.

Pentru acest motiv, oriunde in continutul site-ului, cand se mentioneaza ca www.fabricadearta.ro isi asuma obligatii sau are drepturi, este vorba despre proprietarul site-ului, respectiv societatea CREATIVE ART & DESIGN STUDIO SRL, in continuare CADS.

 1. CONDITII GENERALE DE UTILIZARE A SITE-ULUI
 2. ACCEPTAREA “TERMENILOR SI CONDITIILOR”

Pentru folosirea in bune conditii a site-ului, va rugam sa cititi cu atentie termenii si conditiile utilizarii de catre dumneavoastra a tuturor materialelor care alcatuiesc prezentul site inainte de folosirea sa. Accesarea site-ului si folosirea aplicatiilor sale presupun acceptarea explicita sau implicita a tuturor Termenilor si Conditiilor publicate. Daca nu sunteti de acord cu Termenii si Conditiile afisate, nu puteti utiliza acest site.

Termenii si conditiile de utilizare pot fi modificate oricand prin actualizarea prezentului site, aceste modificari devenind obligatorii si cu efect imediat pentru toti UTILIZATORII/CLIENTII, fara o prelabila notificare si fara acordul dumnevoastra.

Accesand pagina ,,Termeni si conditii’’ puteti citi intotdeauna cea mai recenta versiune a acestor prevederi. Fotografiile nu creaza obligatii contractuale fiind doar cu titlu de prezentare.

 1. DEFINITII

In cuprinsul prezentului document, urmatorii termeni vor avea, daca din context nu rezulta altfel, intelesurile specificate mai jos:

CLIENT - persoana fizica sau juridica sau orice entitate juridica care isi face un cont in site si efectueaza o comanda;

UTILIZATOR - persoana care are dreptul sa acceseze continutul site-ului, precum si o platforma personalizata in care poate incarca un produs, defini titlul si descrierea respectivului produs, prin crearea si utilizarea unui cont;

PRODUSE PERSONALIZATE – orice produs realizat pe baza optiunilor individuale sau a deciziei clientului, inclusiv documentele si serviciile mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre CADS CLIENTULUI ca urmare a incheierii contractului;

PRODUSE DEFINITE - produsele fabricate ce pot fi cumparate de pe site-ul www.fabricadearta.ro fara a avea la baza specificatiile individuale ale clientului si inclusiv documentele mentionate in comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre CADS CLIENTULUI ca urmare a incheierii contractului;

COMANDA - reprezinta un document electronic, generat ca urmare a accesarii site-ului de catre un CLIENT, prin care CLIENTUL transmite CADS intentia sa de a achizitiona produse de pe site. Nu reprezinta o comanda rezervarea unui produs accesand site-ul;

CONTRACT - reprezinta o comanda ce a fost confirmata de catre CADS, prin care CADS este de acord sa livreze CLIENTULUI produse, iar CLIENTUL este de acord sa efectueze plata acestora;

TRANZACTIE – incasarea sau rambursarea unei sume rezultata din vanzarea unui produs de catre CADS CLIENTULUI, prin utilizarea serviciilor procesatorului de carduri agreat de catre CADS, indiferent de modalitatea de livrare;

NEWSLETTER - mijlocul de informare periodic, exclusiv electronic (e-mail, SMS), asupra PRODUSELOR si/sau promotiilor desfasurate de catre CADS intr-o anumita perioada, fara niciun angajament din partea CADS cu referire la informatiile continute de acesta;

UTILIZARE ABUZIVA - reprezinta utilizarea site-ului intr-un mod contrar practicii in domeniu, a reglementarilor si ale legislatiei in vigoare sau in orice alt mod care poate produce prejudicii CADS;

CONTINUT - toate informatiile de pe site care pot fi vizitate, vizualizate sau  accesate prin utilizarea unui echipament electronic; continutul oricarui e-mail trimis UTILIZATORILOR sau CLIENTILOR sai de catre un angajat/colaborator CADS prin orice mijloc de comunicare disponibil; orice informatie comunicata prin orice mijloc de catre un angajat al CADS UTILIZATORULUI sau CLIENTULUI, conform informatiilor de contact; informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre CADS intr-o anumita perioada; informatii legate de produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de catre un tert cu care CADS are incheiate contracte de colaborare, intr-o anumita perioada; date referitoare la CADS.

            1.3. STOCAREA SI PRELUCRAREA DATELOR CU CARACTER PERSONA

            In calitate de operator al site-ului www.fabricadearta.ro, noi – CADS , operator de date cu caracter personal nr. 36698, conform actului/certificatului emis de catre Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, consideram protectia datelor ca o preocupare fundamentala si va asiguram de confidentialitatea acestora in permanenta atunci cand utilizati magazinul nostru on-line.

            Potrivit dispozitiilor  Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, astfel cum a fost modificata si completata, CADS are obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate, datele personale pe care le furnizeaza UTILIZATORII/CLIENTII sai.

            Prelucrarea datelor cu caracter personal reprezinta potrivit art.3 lit. b din Legea nr. 677/2001: ,,orice operatiune sau set de operatiuni care se efectueaza asupra datelor cu caracter personal, prin mijloace automate sau neautomate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, stocarea, adaptarea ori modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, dezvaluirea catre terti prin transmitere, diseminare sau in orice alt mod, alaturarea ori combinarea, blocarea, stergerea sau distrugerea”.

            Prin inscrierea pe site/efectuarea unei comenzi si completarea datelor personale in formularele de inscriere, UITLIZATORII/CLIENTII declara ca sunt de acord ca toate datele lor personale sa fie incluse in baza de date a CADS si isi dau acordul expres si neechivoc ca toate datele lor personale sa fie stocate si utilizate pentru:

 • transmiterea de mesaje non-comerciale sau de tip administrativ (privind schimbari in site, administrare, etc);
 • activitati de marketing prin primirea de mesaje de informare sau comerciale (oferte, promotii, mesaje publicitare si de marketing privind activitatea CADS si a tertilor cu care CADS are relatii de orice natura) la adresele de e-mail comunicate CADS;
 • participarea la concursuri, promotii;
 • statistici interne necesare pentru imbunatatirea calitatii serviciilor oferite si imaginii SITE-ului si pentru crearea unor elemente caracteristice noi, promotii, functionalitati si servicii noi;
 • asigurarea accesului la sectiuni cu anumite restrictii ale SITE-ului;
 • cercetari de piata;
 • urmarirea datelor de vanzari.

            Datele apartinand UTILIZATORILOR/CLIENTILOR site-ului nu vor fi divulgate fara consimtamantul prealabil si neechivoc al acestora in aceasta privinta, cu exceptia situatiilor  expres prevazute  de lege cand operatorii de date personale sunt nevoiti sa puna astfel de date la dispozitia organelor abilitate ale statului. 

            Informatiile CLIENTULUI cu caracter personal pot fi furnizate catre organele abillitate ale statului, incluzand fara a se limita la: parchete, politie, instantele judecatoresti etc, in baza si potrivit limitelor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate de catre acestea.

            Prin citirea  Termenilor si Conditiilor  prezentului site ati luat la cunostinta faptul ca va sunt garantate drepturile prevazute de Legea 677/2011, respectiv: dreptul la informare (art. 12), dreptul de acces la date (art. 13), dreptul de interventie (art. 14),  dreptul la opozitie (art. 15), dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale (art. 17) si dreptul de a se adresa justitiei (art. 18).

           Pentru exercitarea dreptului de opozitie la prelucrarea datelor personale, precum a dreptului de a cere stergerea acestora va puteti adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata catre  CADS prin transmiterea acesteia la adresa: Comuna Tiganesti, Sat Tiganesti, Judetul Teleorman, Cod Postal:147420, Romania, in atentei dnei. Vilae Mihaela-Eliza si pe adresa de email: office@fabricadearta.ro.

          Pe baza acestei cereri UTILIZATORII/CLIENTII  isi pot exercita, in mod gratuit, urmatoarele       drepturi:
          - o data pe an, confirmarea faptului ca datele personale sunt sau nu prelucrate;
          -   sa intervina           asupra                    datelor             transmise; 
          -  sa se opuna prelucrarii datelor pentru motive intemeiate si legitime legate de situatia lor     particulara.

          Aveti dreptul de a va opune, pentru motive legitime, la prelucrarea datelor  dvs. personale, cu exceptia prelucrarilor stabilite de lege, cu titlu pur exemplificativ: prelucrari efectuate de organele judiciare, de politie, de organele fiscale, financiare etc. Prin urmare, aceasta mentiune nu poate figura daca prelucrarea are un caracter obligatoriu.

          De asemenea, aveti dreptul de a va opune, in mod gratuit fara nici o justificare, la prelucrarile datelor dvs. personale in scopuri de marketing direct. 

            1.4. DESCRIEREA PRODUSELOR

             Pe acest site incercam sa fim cat mai exacti posibil. Cu toate acestea, nu  garantam ca descrierea produselor sau alt continut de pe acest site este corect, complet, fiabil, curent sau fara erori. In cazul in care un produs nu este asa cum este descris, singura solutie este sa fie returnat nefolosit.

            Receptia cantitativa si calitativa a produselor de catre CLIENT se face la livrarea bunurilor. Prin semnarea documentelor ce va vor fi inaintate de compania de curierat rapid, confirmati receptia cantitativa si calitativa a bunurilor achizitionate.

            Orice reclamatie va fi adusa la cunostinta vanzatorului in 48 de ore de la receptionarea produselor, urmand ca aceasta sa fie solutionata in cel mai scurt timp posibil.

1.5. LINK-URI CATRE SITE-URI ALE UNOR TERTI

            Site-ul poate contine link-uri catre site-uri aflate in proprietatea sau operate de terte parti independente. Aceste link-uri sunt furnizate pentru ajutor si pentru referinta. Noi nu controlam aceste site-uri si, prin urmare, nu suntem responsabili pentru niciun continut postat pe aceste site-uri. Tranzactiile care au loc intre dumneavoastra si orice terta parte nu cad in responsabilitatea CADS. Ne rezervam dreptul de a elimina aceste link-uri in orice moment. Faptul ca oferim astfel de link-uri nu trebuie interpretat in niciun fel ca o aprobare, autorizare, sau garantie a acelui site sau a continutului sau. Nu putem fi considerati responsabili pentru acuratetea, respectarea dreptului de autor, legalitatea sau decenta materialului continut in site-uri ale unor terte parti, inclusiv anunturile saptamanale disponibile on-line, iar dumneavoastra renuntati prin prezenta in mod irevocabil la orice plangere impotriva noastra cu privire la aceste site-uri.

            1.6. PUBLICITATE

            Newsletterele CADS sunt transmise prin intermediul partenerilor specializati si agreati de CADS. Astfel, sunt asigurate confidentialitatea si securitatea informatiilor.

            In momentul in care, CLIENTUL isi creaza un cont pe site, are posibilitatea sa isi exprime acordul cu privire la primirea de newslettere. Optiunea cu privire la acordul exprimat de catre CLIENT, poate fi modificata in orice moment.

            Renuntarea la primirea newsletterelor de catre CLIENT sau UTILIZATOR se poate face in orice moment folosind legatura special destinata din cadrul oricarui newsletter.

            Renuntarea la primirea newsletterelor nu implica renuntarea la acceptul dat pentru prezentul document.

            1.7. CESIONAREA SI SUBCONTRACTAREA

            CADS poate cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea COMENZII, cu informarea CLIENTULUI, nefiind necesar acordul acestuia. 

            1.8. RASPUNDERE CADS

            CADS nu poate fi responsabil pentru daune de orice fel pe care CLIENTUL sau oricare terta parte o poate suferi ca rezultat al indeplinirii de catre CADS a oricarei din obligatiile sale conform COMENZII si pentru daune care rezulta din utilizarea PRODUSELOR  dupa livrare si in special pentru pierderea acestora.

            CADS nu va purta nicio rapundere pentru litigiile si/sau incidentele de orice fel decurgand din drepturile de autor sau alte drepturi de proprietate intelectuala asupra fotografiilor/produselor puse la dispozitie de catre UTILIZATORI potrivit capitolului ,,Conditii specifice aplicabile UTILIZATORILOR”.

            1.9. FORTA MAJORA

            Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora, in conformitate cu legislatia in vigoare.

            1.10. LEGEA APLICABILA – JURISDICTIA

            CONTRACTUL este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre CADS si CLIENT se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente din Bucuresti.

            1.11. DREPTURI DE PROPRIETATE INTELECTUALA

            Continutul, astfel cum este definit in preambul, incluzand dar nelimitandu-se la logo-uri, reprezentari stilizate, simboluri comerciale, imagini statice, imagini dinamice, text si/sau continut multimedia prezentate pe site, sunt proprietatea exclusiva a CADS, acestuia fiindu-i rezervate toate drepturile obtinute in acest sens in mod direct sau indirect (prin licente de utilizare si/sau publicare).

            CLIENTULUI/UTILIZATORULUI nu ii este permisa copierea, distribuirea, publicarea, transferul catre terte parti, modificarea si/sau altfel alterarea, utilizarea, legarea la, expunerea, includerea oricarui continut in orice alt context decat cel original intentionat de CADS, includerea oricarui continut in afara site-ului decat cu acordul scris expres al CADS.

            CLIENTUL/ UTILIZATORUL poate copia, transfera si/sau utiliza continutul numai in scopuri personale sau non-comerciale, numai in cazul in care acestea nu intra in conflict cu prevederile prezentului document.

            Este interzisa orice utilizare a Continutului in alte scopuri decat cele permise expres prin prezentul Document sau de acordul de utilizare care il insoteste, in cazul in care acesta exista. 

            II. CONDITII SPECIFICE APLICABILE CLIENTILOR

            2.1. POLITICA DE VANZARE ONLINE

            Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe site (imagini statice/dinamice/prezentari multimedia/etc.) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea CADS, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.

            Promotiile/ofertele prezente pe site sunt valabile intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil. 

            Accesul in vederea efectuarii unei comenzii ii este permis oricarui CLIENT.
            Pentru motive justificate CADS isi rezerva dreptul de a restrictiona accesul CLIENTULUI in vederea efectuarii unei comenzi si/sau la unele din modalitatile de plata acceptate, in cazul in care considera ca in baza conduitei sau a activitatii CLIENTULUI pe site, actiunile acestuia ar putea prejudicia in vreun fel CADS. In oricare dintre aceste cazuri, CLIENTUL se poate adresa telefonic sau prin e-mail, astfel cum au fost indicate mai sus, CADS, pentru a fi informat cu privire la motivele care au condus la aplicarea masurilor sus-mentionate.

            Prin lansarea unei comenzi pe site, CLIENTUL isi da acordul cu privire la forma de comunicare (telefonic sau e-mail) aleasa de  CADS pentru derularea operatiunilor pe site.

            CADS nu considera in niciun moment o comanda neconfirmata de catre CADS ca avand valoarea unui contract.

            Notificarea primita de catre CLIENT, imediat dupa efectuarea comenzii are rol de informare si nu reprezinta confirmarea comenzii. Aceasta notificare se face electronic (e-mail) sau telefonic.

            Pentru motive justificate, CADS isi rezerva dreptul de a modifica cantitatea produselor din comanda. In acest caz, CLIENTUL va fi anuntat telefonic sau prin trimiterea unui e-mail la adresa specificata de catre acesta, CADS urmand sa restituie partea din suma achitata de client ce depaseste valoarea produselor ce vor fi efectiv livrate.

            Contractul se considera incheiat intre CADS si CLIENT in momentul primirii de catre CLIENT de la CADS, prin intermediul postei electronice si/sau sms a notificarii de confirmare a comenzii. Prin urmare, contractul intra in vigoare la confirmarea comenzii de catre CADS.

            2.2. COMANDA

            CLIENTUL poate efectua comenzi pe site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza comanda efectuand plata prin una dintre modalitatile indicate expres. Odata adaugat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru aceasta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea comenzii, implicit nici rezervarea automata a produsului.

            Prin finalizarea comenzii, CLIENTUL consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare online, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii.

            Prin finalizarea comenzii, CLIENTUL consimte ca CADS poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil/agreat de CADS, in orice situatie in care este necesara contactarea CLIENTULUI.

            CADS poate anula comanda efectuata de catre CLIENT, in urma unei notificari prealabile adresate CLIENTULUI, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 1. neacceptarea de catre banca emitenta a cardului CLIENTULUI, a Tranzactiei, in cazul platii online;
 2. invalidarea Tranzactiei de catre procesatorul de carduri agreat de catre CADS, in cazul platii online;
 3. datele furnizate de catre CLIENT, pe site sunt incomplete si/sau incorecte.

            2.3. PRETUL PRODUSELOR SI SERVICIILOR

            Toate preturile aferente produselor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si NU includ T.V.A.

            In cazul platilor online CADS nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de catre CLIENT, incluzand dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai CLIENTUL.

            Pretul poate fi modificat de catre CADS, in orice moment, fara preaviz, si fara a fi afectate comenzile deja procesate.

            CADS atentioneaza asupra faptului ca exista cazuri cand, ca urmare a unor disfunctionalitati ale SITE-ului sau erori, pretul afisat pe SITE poate sa nu fie cel real. In aceste cazuri, CADS va informa CLIENTUL asupra pretului corect.

            2.4. MODALITATEA DE LIVRARE

            PRODUSUL va fi livrat CLIENTULUI in sistem de curierat.

            CADS va asigura ambalarea corespunzatoare a PRODUSELOR si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.

            CADS va efectua livrarea PRODUSELOR in Romania cat si in strainatate.

            Termenele de livrare, fara a depasi 30 de zile,  vor fi:

                        a. Tari UE - intre 5 - 15 zile lucratoare

                        b. Tari NON-UE in Europa – intre 7 - 20 zile lucratoare

                        c. Romania urbana - intre 2-5 zile lucratoare

                        d. Romania rurala – 2-7 zile lucrătoare

                        e. SUA si Canada - intre 7 - 20 zile lucratoare

                        f. Alte destinatii - intre 7 - 20 zile lucratoare

            In cazul in care nu se poate executa CONTRACTUL din cauza ca PRODUSUL nu este disponibil, CADS va informa CLIENTUL despre aceasta situatie. CADS poate livra CLIENTULUI un PRODUS similar avand acelasi pret, in situatia in care PRODUSUL solicitat initial nu este disponibil, numai dupa informarea si cu acordul CLIENTULUI.

            In cazul in care CLIENTUL nu este de acord cu inlocuirea produsului CADS va returna in contul CLIENTULUI contravaloarea produsului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile de la data la care a luat la cunostinta acest fapt sau de la data la care CLIENTUL si-a exprimat in mod expres intentia de retragere din contract.

            Detaliile de livrare a PRODUSELOR incluzand, dar nelimitandu-se la timpul necesar livrarii, nu constituie o obligatie contractuala din partea CADS, fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese, in cazul in care oricare parte poate fi sau este prejudiciata in orice mod de pe urma incalcarii acestora.

            2.5. MODALITATEA DE PLATA

            2.5.1. Modalitati de plata

              In vederea achitarii produsele comandate pe www.fabricadearta.ro aveti la dispozitie mai multe optiuni:


              - Plata           numerar          sau     ramburs;
              - Plata cu Card bancar VISA sau Mastercard (inclusiv programe de rate fara dobanda);
              - Ordin de plata;

              -Alte modalitati de plata - Plata prin card bancar in rate fara dobanda (CardAvantaj, Card Start BT, Card Garanti Bank).

                                          
2.5.1.1. Plata numerar/ramburs

            In acest caz, plata se face in lei, integral, la livrare. Plata se va face catre agentul de curierat care efectueaza livrarea.

2.5.1.2. Plata online cu cardul

 

            Se poate efectua plata online cu cardul personal sau al firmei, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod VV2/CVC2).

            Nu se percepe nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

            Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, www.fabricadearta.ro foloseste platforma MobilPay.

            Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, introduceti datele necesare autorizarii tranzactiei in platorma de plati MobilPay.

            In cazul in care cardul este asociat unui cont in alta moneda decat RON, tranzactiile se efectueaza in lei, la cursul de schimb al bancii emitente pentru cardul respectiv.

            Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv prin intermediul platformei de plata MobilPay. Site-ul www.fabricadearta.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul tau.

2.5.1.3. Ordin de plata

            Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de www.fabricadearta.ro , in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari.

            Livrarea marfii se face dupa confirmarea platii proformei emise, in contul de mai jos:

                        Nume firma: Creative Art & Design Studio SRL

                        Cont lei: RO08INGB0000999905094528, deschis la ING Bank Romania;   Sucursala Dristor,

                        Cod Unic Inregistrare: 34678564.

            In cazul persoanelor juridice, pentru a intra in posesia coletului trebuie prezentata ștampila firmei sau o imputernicire semnata.

2.5.1.4. Alte modalitati de plata - plata prin card bancar in rate fara dobanda:

 

 • Plata prinCard Avantaj

                        Folosind Card Avantaj beneficiezi de oferta in curs!            

                       Vezi aici mai multe detalii.

 • Plata prin Cardul Star BT.

                        Folosind Cardul Star BT, beneficiezi de oferta in curs!

                        Vezi aici mai multe detalii. 

 • Plata prinCardulGaranti Bank.

                        FolosindCardulGaranti Bank beneficiezi de oferta in curs!

                        Vezi aici mai multe detalii.

            2.6. TRANSFERUL PROPRIETATII PRODUSELOR

            Cu exceptia cazului in care CADS si CLIENT stabilesc altfel, proprietatea asupra produselor va fi transferata la livrare, dupa efectuarea platii de catre  CLIENTULUI prin una dintre modalitatile prevazute mai sus. Prin livrare  se intelege semnarea de primire a documentului de transport furnizat de catre Curier.

            2.7. DREPTUL DE RETRAGERE. POLITICA DE RETURNARE A PRODUSELOR

            Potivit legislatiei in vigoare, CLIENTUL persoana fizica isi poate exercita dreptul de retragere din CONTRACT in termen de 14 (paisprezece) zile de la intrarea in posesie a PRODUSELOR.

            In cazul in care CLIENTUL persoana fizica solicita retragerea din CONTRACT folosind Formularul de Retragere (disponibil aici) in cadrul termenului legal, in cazul in care COMANDA este achitata, CADS va rambursa suma in maxim 14 (paisprezece) zile de la data informarii CADS de catre CLIENTUL persoana fizica asupra deciziei sale de retragere          din CONTRACT.  
Suma va fi returnata dupa cum urmeaza:            

 1. pentru COMENZILE achitate cu Card bancar  returnarea se va face  prin restituire in contul din care a fost efectuata plata;
 2. pentru COMENZILE achitate cu OP / Ramburs/ Card bancar restituirea se va face prin virament bancar;

            CADS va putea amana rambursarea sumei pana la primirea produselor vandute sau pana    la primirea unei dovezi conform careia acestea au fost expediate, in cazul in care nu s-a oferit sa recupereze el insusi produsele.

            CADS isi rezerva dreptul de a diminua sumele rambursate CLIENTULUI persoana fizica cu valoarea care rezulta din manipularea produselor, altele decat cele necesare pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionalitatii PRODUSELOR.

            Sunt exceptate de la dreptul de retragere din contract potrivit art. 16 din OUG 34/2014 urmatoarele:

 1. contractele de prestari de servicii, dupa prestarea completa a serviciilor, daca executarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului şi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunoştinta de faptul ca işi va pierde dreptul la retragere dupa executarea completa a contractului de catre profesionist;
 2.  furnizarea de produse sau servicii al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara pe care profesionistul nu le poate controla şi care pot avea loc pe parcursul perioadei de retragere;
 3. FURNIZAREA DE PRODUSE CONFECTIONATE DUPA SPECIFICATIILE PREZENTATE DE CONSUMATOR SAU PERSONALIZATE IN MOD CLAR;
 4.  furnizarea de produse care sunt susceptibile a se deteriora sau a expira rapid;
 5. furnizarea de produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena şi care au fost desigilate de consumator;
 6.  furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii acestora, inseparabil amestecate cu alte elemente;
 7.  furnizarea de bauturi alcoolice al caror pret a fost convenit in momentul incheierii contractului de vanzare, a caror livrare nu poate fi efectuata inainte de 30 de zile şi a caror valoare reala depinde de fluctuatiile de pe piata pe care profesionistul nu le poate controla;
 8. contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special profesionistului sa se deplaseze la domiciliul acestuia sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere. Daca, cu ocazia unei astfel de vizite, profesionistul presteaza alte servicii in afara celor solicitate in mod expres de consumator sau furnizeaza alte produse decat piesele de schimb indispensabile pentru executarea lucrarilor de intretinere sau de reparatie, dreptul de retragere se aplica respectivelor servicii sau produse suplimentare; 
 9. furnizarea de inregistrari audio sau video sigilate sau de programe informatice sigilate care au fost desigilate dupa livrare;
 10. furnizarea de ziare, periodice şi reviste, cu exceptia contractelor de abonament pentru furnizarea de astfel de publicatii;
 11. contractele incheiate in cadrul unei licitatii;
 12. prestarea de servicii de cazare, pentru alt scop decat cel rezidential, transport de marfuri, inchiriere de maşini, catering sau serviciile privind activitatile de agrement, in cazul in care contractul prevede o data sau o perioada de executare specifica;
 13.  furnizarea de continut digital care nu este livrat pe un suport material, daca prestarea a inceput cu acordul prealabil expres al consumatorului şi dupa ce acesta a confirmat ca a luat cunoştinta de faptul ca işi va pierde dreptul la retragere.

            Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Cheltuielile de returnare vor fi suportate de cumparator.

            2.8.GARANTII

            Conditiile de garantie sunt in conformitate cu legislatia romana in vigoare. Pentru produsele la care in descrierea acestora nu este specificata o alta perioada de garantie, aceasta este de 30 de zile calendaristice ce se scurg incepand cu data livrarii produsului. La solicitarea garantiei este necesara prezentarea produsului defect, impreuna cu accesoriile aferente, in ambalajul original si o copie a facturii fiscale. In cazul in care produsele ajung neinsotite de acest document sau nu sunt transmise impreuna cu toate accesoriile aferente, produsele pot fi returnate solicitantului/expeditorului fara a i se solutiona garantia.

            Garantia se refera exclusiv la defecte de fabricatie si nu acopera defectiuni aparute in urma utilizarii necorespunzatoare a produsului. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, ciobiri, componente/piese arse sau plesnite etc., etichete sau sigilii de garantie deteriorate, indepartate sau modificate, produsele utilizate in conditii neadecvate (supunerea la diverse substante pe baza de alcool, apa sau orice fel de lichide, supunerea la variatii mari de temperatura si presiune, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc.), interventia mecanica sau plastica asupra produselor etc. Enumerarea de mai sus are caracter pur exemplificativ si nu limitativ.

III. CONDITII SPECIFICE APLICABILE UTILIZATORILOR

            Utilizatorul site-ului www.fabricadearta.ro are dreptul, pe langa cele prevazute in Conditii Generale,  sa acceseze  platforma personalizata a site-ului nostru in care poate incarca fotografii si/sau fotografii ale produselor sale, defini titlul acestora, precum si descrierea lor urmand sa trimita o cerere de colaborare si aprobare catre CADS. In acest scop, UTILIZATORUL isi va crea un cont pe site-ul  www.fabricadearta.ro.

            Dupa receptionarea fotografiilor si/sau fotografii ale produselor UTILIZATORULUI, CADS va proceda la verificarea lor, (putand stabili chiar si intalniri cu UTILIZATORII in acest sens),  din punct de vedere al calitatii, dimensiunilor, DPI (in cazul fotografiilor), precum si daca produsele propuse spre comercializare de catre utilizatori fac parte din aria  produselor comercializate de CADS.

            Daca va considera ca fotografiile si/sau produsele UTILIZATORULUI corespund cerintelor sale, CADS va aproba ca respectivele fotografii si/sau produse sa fie vizibile pe site-ul www.fabricadearta.ro  sens in care va trimite UTILIZATORULUI pe adresa de e-mail specificata de catre acesta un contract continand toate detaliile colaborarii.